≡ Menu

Twin Spin Megaways

Als jij regelmatig op online gokkasten speelt, dan ken je ongetwijfeld Twin Spin van NetEnt. Deze populaire machine waarmee je het gevoel krijgt dat je weer stiekem op een gokkast in de snackbar aan het spelen bent, krijgt een broertje.

NetEnt heeft aangekondigd dat Twin Spin een Megaways versie krijgt en wel op 12 november 2020. Megaways slots zijn de afgelopen jaren enorm aan populariteit toegenomen en staan bekend om de hoge variantie, de vele manieren om te winnen en een mooie RTP.

NetEnt gaat dus ook aan dit fenomeen meedoen en de Twin Spin automaat is één van de eerste die de transformatie doormaakt.

Twin Spin Megaways

Wat is Megaways precies?

Megaways slots zijn een uitvinding van Big Time Gaming. Zij brachten in 2016 Dragon Born uit, het eerste Megaways slot. De echte bekendheid begon toen Big Time Gaming Bonanza Megaways aanbood. Megaways slots werken met een win-all-ways mechanisme.

Ze bestaan altijd uit 6 rollen en per draai worden er een wisselend aantal symbolen aangeboden. Dat betekent dat een rol de ene keer drie symbolen laat zien en een andere keer zeven. Hierdoor worden er bij elke keer dat de rollen draaien honderd duizenden manieren zijn om te winnen.

Bij de originele Megaways slots was dit maximaal 117.649, maar er bestaan al Megaways slots zoals Holy Driver met 586.971 winkansen.

Speel bij een van deze casino’s
Turbo 51 gratis spins na registratie Klik hier
Lucky Days 100% welkomstbonus + 100 free spins Klik hier
Eskimo 110 free spins + bonus tot €100 Klik hier

Kenmerken van Megaways slots

Voordat we over gaan op de Twin Spin Megaways automaat, een overzicht van de typische kenmerken van een Megaways slot.

 • Megaways slots hebben een hoge variantie.
 • Ook het uitkeringspercentage is hoog en deze ligt tussen de 96% en 97.3%
 • Elke keer dat je draait zie je een andere hoeveelheid symbolen op de rollen.
 • Daardoor zijn er honderd duizenden manieren waarop je kunt winnen.
 • En de bedragen die je kunt willen zijn enorm (maximaal 20.000 keer je inzet).
 • Megaways slots worden momenteel gemaakt door Big Time Gaming, Blueprint Gaming, WMS en Kalamba.

Twin Spin van NetEnt

Aan dit lijstje van slot ontwerpers kan in november ook NetEnt worden toegevoegd met haar Megaways editie van Twin Spin. Twin Spin is een gokautomaat die bekend staat om zijn ouderwetse uiterlijk.

Tussen de symbolen die gebruikt worden bevinden zich dan ook de bekende diamanten, kersjes, BAR en klokken. Het spel krijgt zijn naam van het feit dat er twee (of meer) rollen aan elkaar gekoppeld worden. Deze draaien dan samen en hebben exact dezelfde symbolen. Hierdoor wordt de kans op een prijs dus theoretisch groter. Het spel heeft geen winlijnen en als je een combinatie van symbolen draait dan hoeven die dus niet naast elkaar te staan.

Wat maakt Twin Spin uniek?

Het originele Twin Spin slot heeft een aantal kenmerken die het uniek maken.

 • Je herkent Twin Spin aan de ‘identical reels’, twee rollen die identiek zijn en tegelijkertijd draaien.
 • Deze kunnen ook worden uitgebreid, wat de spelers de kans geeft om maximaal vijf identieke rollen te krijgen. Dat is dus in dit spel ook het streven.
 • Er zijn geen winlijnen, wat in het originele spel met drie lijnen en vijf rollen betekent dat je 243 prijzen tegelijkertijd kunt winnen.
 • De maximale prijs die je met het standaard spel kunt winnen is 1080 keer je inzet.

Twin Spin Megaways in het algemeen

Hoe Twin Spin Megaways is veel spannender dan dit. Er zijn zes rollen in plaats van vijf en op elke rol kunnen maximaal 7 symbolen getoond worden. Dat is een typisch Megaways slots kenmerk.

De Megaways machine wordt aangedreven met een ‘random reel modifier’ die bij elke draai bepaalt hoe lang een bepaald symbool wordt. Elke keer dat je draait verandert het aantal manieren om te winnen dus omdat het aantal symbolen per rol anders wordt.

NetEnt zelf geeft aan dat er bij Twin Spin Megaways maximaal 117649 (7x7x7x7x7x7) manieren zijn om te winnen en dat het spel zowel voor geld als gratis gespeeld kan worden. De variantie is medium, de RTP is 96% en er komt ook een mobiele versie.

De specifieke kenmerken

Naast de algemene kenmerken van het Twin Spin Megaways slot van NetEnt zijn er ook een aantal kenmerken die deze machine uniek maken.

 • De identical reels bestaan ook in de Megaways versie van de automaat. Twee of meer rollen worden willekeurig gekozen en worden hetzelfde. Ze blijven dan een draai aan elkaar gekoppeld.
 • Twin Spin Megaways heeft ook een Avalanche feature, waar de machines van NetEnt zo bekend om staan. De winnende symbolen verdwijnen uit het veld waardoor nieuwe symbolen op deze positie neervallen en je dus weer kans maakt op een prijs.
 • Er wordt gebruik gemaakt van Wild symbolen. Een soort joker voor alle symbolen in het veld behalve de Scatter. Wilds leveren je ook de hoogste betaling op en kunnen twee- of drie keer vermenigvuldigd worden.
 • Draai je meer dan vijf Scatter symbolen, dan krijg je een aantal free spins.

Twin Spin van NetEnt wordt gelanceerd in november

Twin Spin van NetEnt is een slot met de onvoorspelbaarheid van een Megaways slot en de nostalgie van een traditionele slotmachine. Omdat het spel nog niet is uitgebracht zijn de details niet bekend, zoals de symbolen die gebruikt zullen worden, de graphics en de muziek.

Het idee achter de automaat blijft, terecht, hetzelfde, maar de Megaways draai maakt het spannender en gevarieerder. Om dit spel te spelen moet je nog even geduld hebben. Op 12 november kun je het spelen op alle apparaten, voor geld en ook gratis.

Veelgestelde vragen

🍇 Waarom is de Twin Spin Megaways leuker?

Door het toevoegen van de Megaways techniek is er meer spanning en spektakel. Het wordt een nog grotere uitdaging om Twin Spin te speln

🍇 Hoeveel verschillende win kansen heeft deze versie?

Heel veel namelijk 117649. Dit verklaart gedeeltelijk ook het succes van de Twin Spin variant met de Megaways techniek.

🍇 Kan ik gratis spelen op Twin Spin Megaways?

Dat kan net als bij de meeste andere gokkasten van Netent!

🍇 Wat is het uiteindelijk uitkeringspercentage?

Het uitkeringspercentage van Twin Spin Megaways is hoog en ligt rond de 97%